Otvaranje samostalne izložbe Zehrine Karić, pod nazivom “Razglednice s Marsa- Iskustvo enformela u slikanju kosmičkih pejzaža” održano je u ponedeljak 18. maja 2015. godine sa početkom u 19 sati u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti, Knjaževačka 2a.
“Razglednice sa Marsa- Iskustvo enformela u slikanju kosmičkih pejzaža” je ciklus od petnaest slika koje su nastale u toku pohađanja nastave na master studiju Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Slike su kružnog formata a tehnika je enformel. Kombinacija pijeska sa papirnom pulpom, te slikanje je doprinjelo da slike djeluju realistično. Jedna od druge se razlikuju po teksturi, ali i svjetlini, tako što ciklus počinje sa najsvjetlijom a završava najtamnijom bojom.
Izložba je realizovana u okviru Konkursa za samostalne, autorske i grupne izložbe i umetničke projekte u 2014 – 2015. godini u Koncertno – izložbenom prostoru FU koji je raspisao Fakultet umetnosti Univerziteta u Nišu. Pravo učešća na konkursu imali su svi likovni i vizuelni umetnici koji su završili studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji i inostranstvu. Program je selektovao Savet KIP.

 

Biografiju autorke možete pogledati na sajtu Fakulteta umetnosti u Nišu